Karosszéria javítás

Márkafüggetlen karosszéria javítás

Karosszéria javítás a 16. kerületben.

Cégünk fő profilja a karambolos, sérült, törött járművek szakszerű karosszéria javítása márka függetlenül, valamint ezzel kapcsolatos teljes körű biztosítási ügyintézés / valamennyi biztosító társasággal kapcsolatban vagyunk/ a káreseménytől az újbóli használatbavételig történő összes munkafolyamat szervezése, lebonyolítása. A koccanástól a totálkárig. Karambolos gépkocsik és más karosszéria hibák javítása gyorsan, precízen, szakszerűen fényezéssel.

Szélvédők cseréje akár önrész átvállalással is.

Karosszériajavító műhelyünkben az ügyfeleink kívánságaitól függően lehetőség van gyári, után gyártott és bontott karosszériaelemek beépítésére, melyek beszerzését is vállaljuk, ezzel is levéve a gondot ügyfeleink válláról. A javítási költséget meghitelezzük és átvállaljuk a biztosítókkal történő teljes ügyintézést.

 

Tipp: Letölthető kárbejelentő lapok

           Eredetvizsgálatról részletesen

A karosszéria javítás legjellemzőbb munkafolyamatai:

– Javítási módszerek kiválasztása: egyengetéssel, illetve felújítással végzett helyreállítások.
– Lemez szabástervek készítése, feszítő, domborító műveletek elvégzése.
– Vázjavítások ütemezése, elemcserék, pótlások, elemek kézi-gépi gyártása.
– Baleset alkalmával sérült gépkocsik ellenőrzőpadon történő mérése.
– Mérő- egyengető padok használata, eredmények értékelése.
– Váz- és burkolati elemek kötéseinek létrehozása, hegesztő-berendezések beállítása, használata,csavar-,szegecs- és ragasztott kötések előkészítése és az eredeti szilárdságnak megfelelő elvégzése.
– Átmeneti korrózióvédelem elvégzése és előkészítés a gépkocsi fényezés-bevonatrendszerének elvégzésére.
– Mechanikus, hidraulikus, pneumatikus valamint elektromos és elektronikai rendszerek, berendezések vizsgálata, beállítása.

Karosszeria javitas 16. kerület

Karosszéria javítás 16. kerület

karosszeria javitas 16. kerulet

Karosszéria javítás 16. kerület

karosszéria javítás

Karosszéria javítás 16. kerület

Autófényezés, hőkamrás

Hőkamrás autófényezés

autofenyezes hokamras

Autófényezés 16. kerület

autofenyezes hokamras

Autófényezés 16. kerület

autofenyezes hokamras

Autófényezés 16. kerület

Hőkamrás autófényezés. A minőségi anyagoknak köszönhetően az autófényezés munkaideje lerövidül, sok esetben ez nem több mint 1 munkanap. Az autófényezés hőkamrás fényezőfülkében történik, amely nagyban hozzájárul a tökéletes minőség eléréséhez. Az autófényezés során kiváló minőségű, környezetbarát, vizes bázisú festékeket használunk.

Természetesen cégünk nem csak apróbb sérülések javítására specializálódott, lehetőség van akár teljes autó fényezésre, felni fényezésre, stb.

Az autófényezés menete:

1.     Az autófényezés megkezdése előtt részletes felmérést végzünk az autó állapotát és a szükséges javítási munkákat illetően. Ezt követően leszereljük az autóról az összes – a fényezést akadályozó – elemet (pl.: lökhárító, kilincs, díszléc, stb.) ugyanis csak így tudunk tökéletes és alapos munkát végezni.
2.     A szétszerelést követően a sérült elemek előkészítését és csiszolását végezzük el. Szakembereink a legnagyobb precizitással és alapossággal végzik az egyes elemek sérüléseinek, íveinek helyreállítását, a lehető legkevesebb kitt felhasználásával. A fém és a kitt hőtágulási aránya eltérő, ebből adóan minimalizáljuk a felhasznált kitt mértékét. Az előkészítés rendkívül fontos az autófényezés tökéletes minőségének eléréshez.

A különböző elemek esetleges rozsdásodása esetén felmérjük, hogy a rozsdásodás megfelelő csiszolással eltávolítható-e vagy teljes cserére van szükség. Ilyen esetekben minden esetben konzultálunk a megrendelővel. A teljes előkészítési folyamat végén kerülhet sor a megfelelő kitöltő anyagok felvitelére.
3.     A teljes előkészítési folyamatot követően végezzük az autó tényleges fényezését. Az autófényezés hőkamrás fényezőfülkében történik, ezáltal minden zavaró külső környezeti tényező kiszűrhető, mely főleg az apró porszemcséket jelenti. Az autófényezést zsír és pormentesítés előzi meg. A szükséges rétegek felvitele között néhány perces szüneteket tartunk. A kiválasztott szín fedési tulajdonságaitól függően 2-4 réteg festék felvitelére lehet szükség.
4.     Az autófényezést a lakkréteg felvitele követi, melyet a fényezéstől függően 1-3 rétegben viszünk fel.
5.     A lakkozást a szárítás követi, melyet a hőkamrás fényezőkabinban végzünk 60 celsius feletti hőmérsékleten. Az autó használatbavétele előtt javasoljuk, hogy körültekintően vegyék figyelembe a környezeti tényezőket, pl.: télen az utak sószórása károsíthatja a friss fényezést. Az autófényezést követően körülbelül 2-3 hétig kerüljük az autómosókban használt nagynyomású vegyszeres tisztítást.

Autófényezéssel kapcsolatban is keressen minket bizalommal!

Karbantartás – mert kell egy gondos szerviz!

Autó szerelés és általános szerviz márkafüggetlenül. Ugye nem szeretné, hogyha egy tárgyalásra sietve, munkába menet vagy külföldi utazása során a gépkocsi váratlanul megállna, ezzel keresztül húzva a tervezett programját! Érdemes időnként konkrét probléma nélkül is elvinni az autót szakemberhez.

A gépkocsi folyamatos biztonságos üzemeltetése érdekében, érdemes a szervizintervallumok között is beugrani egy gyors átnézésre. Kifejezetten ajánlott nagyobb utazások előtt, kisebb-nagyobb “padkázások”, “kátyúk” után, esetleg rendellenes-, zajok, viselkedés esetén is. A legtöbb komolyabb lerobbanást okozó hiba feltárható, ha figyelnek rá. Egy tapasztalt szerelő, már a hiba megjelenése előtt is, sok esetben megtalálja az árulkodó jelekből, hogy mire érdemes figyelni. Mely alkatrészek mutatják az elhasználódás jeleit. Egy időben észrevett hiba előzmény, rengeteg kellemetlen órától, naptól és sokkal költségesebb javítástól kíméli meg.

Karbantartások közé tartozik a kötelező szerviz, amelyet a gépkocsiknál átlagosan típustól függően 10-15.000 kilométerenként vagy legalább évente el kell végeztetni.

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

A leggyakoribb esetben ez a szerviz az alábbiakra tér ki:

Az elvégzett szervizeket természetesen a gépkocsi szervizkönyvében is szerepeltetjük, (digitális szervizkönyvébe nem tudunk rögzíteni) ezért az eladáskor a gépkocsi a vezetett szervizkönyv miatt eladhatóbb. A szervizeket saját rendszerünkben is nyilvántartjuk, így a gépkocsi korábbi szervizei könnyen visszakereshetők.

Karbantartás 10-15.000 kilométerenként

– Olajcsere (olaj + olajszűrő)
– levegő szűrő csere
– pollenszűrő csere
– fékek ellenőrzése: fékfolyadék, féktárcsák és fékbetétek ellenőrzése
– lengéscsillapító ellenőrzése
– alváz ellenőrzése
– motortér ellenőrzése
– (télen fagyálló ellenőrzése)
– váltó ellenőrzése
– fényszórók ellenőrzése
– gumik állapotának és kopás felületének az ellenőrzése, centrírozás, légnyomás ellenőrzés
– ablakmosó folyadék utántöltése
– ablaktörlő lapátok ellenőrzése
– akkumulátor ellenőrzése

Karbantartás 60.000 kilométerenként

– bordás-ékszíj cseréje
– gyertyák cseréje

Link: Eredetvizsgáról bővebben

Vizsgáztatás

Vizsgára felkészítés, zöldkártya

Vizsgáztatás minden típusú gépjárművekre.

Szervizünk vállalja a műszaki vizsgára való felkészítést valamint a vizsgáztatást. A balesetmentes közlekedés feltétele, hogy csak megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt a forgalomban.

Előzetes bejelentkezés alapján minden napra vállalunk vizsgáztatást. A felkészítés és a vizsgáztatás minden autótípusra vonatkozik.

Az átvizsgálás tartalma:

Fékrendszer
Futómű
Lengéscsillapító
Gumiabroncs
Motortér
Kipufogórendszer
Utastér
Világítás

2010-től új műszaki vizsga szabályok!

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosítása értelmében 2010. január 1-től a járművek környezetvédelmi megfelelőségét a forgalomba helyezés előtti, illetve időszakos műszaki vizsgálat keretében kell elvégezni.

Ez azt jelenti, hogy 2010. január 1-vel megszűnik a környezetvédelmi igazolólap és annak érvényessége. A gépjárművek környezetvédelmi ellenőrzését az időszakos vizsgálat határidejéhez igazodva kell elvégezni. Lássunk néhány példát:

– Műszaki érvényesség 2011. március, környezetvédelmi igazolólap érvényessége 2010. január -> a környezetvédelmi ellenőrzést csak 2011. márciusában kell elvégezni.
– Műszaki érvényesség 2010. január, környezetvédelmi igazolólap érvényessége 2010. december -> a környezetvédelmi ellenőrzést 2010. januárjában kell elvégezni.
– Műszaki vizsga 2009.decemberben megtörtént, annak érvényessége 2011. december, környezetvédelmi igazolólap érvényessége 2010. január -> a környezetvédelmi ellenőrzést csak 2011. decemberben a műszaki vizsgával együtt kell elvégezni.

Fontos: a környezetvédelmi mérés érvényességi ideje (időbeli hatálya) a műszaki vizsga érvényességgel megegyezik azoknál a járműveknél, amelyeknél a műszaki vizsgára 2010. január 1 után került sor.

Link: Internetes adatszolgáltatásról

vizsgaztatás

BELGIUM ILLUSTRATIONS CAR INSPECTION

muszaki-vizsga-felkeszites

Teljes körű biztosítási kárügyintézés

Teljes körű biztosítási kárügyintézés

Teljes körű biztosítási kárügyintézés

Teljes körű biztosítási kárügyintézés

Teljes körű biztosítási kárügyintézés.

Biztosítási kárügyintézés, kárrendezés minden típusú személygépkocsira és kisteherautóra!  Karambolos gépjárművek javítása esetén biztosítási ügyintézés, helyi kárfelvétel! Ha összetört az autó és akár kötelezőre, akár Casco -ra szeretné megjavíttatni forduljon hozzánk bizalommal.

Mi akár a karambol helyszínéről elvontatjuk az autót, egyeztetünk a biztosítóval, elintézzük a kárfelvételt és természetesen megjavítjuk, lefényezzük az autót.  Önnek az égvilágon semmivel nem kell foglalkozni, csak átvenni a kész autót. Cascos károknál, az önrészbe besegítünk, vagy teljes egészében átvállaljuk. Felelősségi kárnál is az avulás TELJES ÖSSZEGÉT ÁTVÁLLALJUK!

 

A gyors kárügyintézés érdekében az alábbi iratok benyújtását kérjük Öntől:

–  Forgalmi engedély
–  Vezetői engedély másolat
–  ÁFA nyilatkozat (jogosult ÁFA visszaigénylésre vagy nem)

–  Kitöltött kárbejelentő lap (a letöltéséhez kattintson ide, cégnél a tulajdonos és a gépkocsivezető aláírása és a bélyegző kötelező)
–  Törzskönyv fénymásolata
–  Felelősségi kár esetén: a felelősséget elismerő nyilatkozat
–  Rendőrségi intézkedés esetén: jegyzőkönyv, határozat
–  Casco kár esetén: casco biztosítási kötvény vagy ajánlat másolata, utolsó díjbefizetés (csekk vagy átutalás igazolás) másolata
–  Eredeti meghatalmazás, amely nyilatkozik arról, hogy a kártérítési összeget a szerviz felveheti
–  Céges meghatalmazás esetén: aláírási címpéldány fénymásolat
–  Céges meghatalmazás esetén: bélyegző
–  Amennyiben a gépjárművet tulajdonjog korlátozás terheli, úgy kérjük a finanszírozó nevét, faxszámát, telefonszámát, kapcsolattartójának nevét és a szerződésszámot megadni szíveskedjenek, – vagy a finanszírozótól közvetlenül a kárügyintézéshez az eredeti meghatalmazást benyújtani szíveskedjenek.

Az eredetiségvizsgálatról részletesen:

A járművek eredetiségének megállapítása egy titkos, zárt vizsgálati rendszerrel, úgy történik, hogy a gépjármű egészét az összes specifikumával, egyediségével együtt hasonlítjuk össze a gépjármű azonosító elemeivel, illetve ezek adataival. Az eredetvizsgálat elsődleges célja megállapítani,

szélvédőcsere

hogy a vizsgált jármű azonosítói: alváz-, motorszám és típustábla, gyári eredetűek-e? Ha eltérés tapasztalható, akkor az milyen okokra vezethető vissza: jogosulatlan beavatkozás (hamisítás), korrózió, vagy sérülés utáni javítás. Továbbá az eredetiségvizsgálat – megfelelő jogszabályi háttérre támaszkodva képes a járműbűnözést szinte teljes mértékben visszaszorítani.

Olajszerviz minden típusú gépjárművekre. Donec suscipit vehicula turpis sed lutpat Quisque vitae quam neque. Morbi cilisis placerat dapibus. Etiam ultrices nulla ed leo malesuada commodo bibendum orci vi verra. Donec suscipit vehicula turpis sed lutpat Quisque vitae quam neque. Morbi cilisis placerat dapibus. Etiam placerat dapibus. Etiam ultrices nulla ed

vitae quam neque. Morbi cilisis placerat dapibus. Etiam ultrices nulla ed leo malesuada commodo bibendum orci vi verra. Donec suscipit vehicula turpis sed lutpat Quisque vitae quam neque. Morbi cilisis placerat dapibus. Etiam ultrices nulla ed leo malesuada commodo bibendum orci vi verra. Donec suscipit.

olajcsere

futomu javitas

Futómű javítás. Donec suscipit vehicula turpis sed lutpat Quisque vitae quam neque. Morbi cilisis placerat dapibus. Etiam ultrices nulla ed leo malesuada commodo bibendum orci vi verra. Donec suscipit vehicula turpis sed lutpat Quisque vitae quam neque. Morbi cilisis placerat dapibus. Etiam placerat dapibus. Etiam ultrices nulla ed

vitae quam neque. Morbi cilisis placerat dapibus. Etiam ultrices nulla ed leo malesuada commodo bibendum orci vi verra. Donec suscipit vehicula turpis sed lutpat Quisque vitae quam neque. Morbi cilisis placerat dapibus. Etiam ultrices nulla ed leo malesuada commodo bibendum orci vi verra. Donec suscipit.

Kipufogó javítás:

A járművek eredetiségének megállapítása egy titkos, zárt vizsgálati rendszerrel, úgy történik, hogy a gépjármű egészét az összes specifikumával, egyediségével együtt hasonlítjuk össze a gépjármű azonosító elemeivel, illetve ezek adataival. Az eredetvizsgálat elsődleges célja megállapítani,

kipufogó javítás

hogy a vizsgált jármű azonosítói: alváz-, motorszám és típustábla, gyári eredetűek-e? Ha eltérés tapasztalható, akkor az milyen okokra vezethető vissza: jogosulatlan beavatkozás (hamisítás), korrózió, vagy sérülés utáni javítás. Továbbá az eredetiségvizsgálat – megfelelő jogszabályi háttérre támaszkodva képes a járműbűnözést szinte teljes mértékben visszaszorítani.

Eredetiségvizsgálat

Eredetvizsgálatról bővebben:

Az eredetiségvizsgálat:

Cégünk a Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével végezhet gépjármű eredetiség vizsgálatot, amelyhez felelősségbiztosítással rendelkezünk.

Az eredetiségvizsgálat a közúti járművek tulajdonos váltásakor kötelezően előírt tevékenység, amelyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiválasztott cégek, jóváhagyott technológiákkal végeznek, illetve végeztetnek. Az eredetvizsgálat célját és annak teljesülését illetően az eredetvizsgáló technológiák és helyek között érdemi különbség (minden híresztelés ellenére) nincs. A megbízható eredmény inkább a felülvizsgáló lelkiismeretes munkájától, mint az alkalmazott technológiától függ. Azaz a különböző cégek, különböző eredetvizsgáló partnereinél kiadott igazolások egyenértékűek.

4-vehicle-inspection

A eredetvizsgálat célja a jármű eredetivel azonos “eredeti” állapotának felülvizsgálata és igazolása. Minden jármű alvázszáma adott, egyértelműen meghatározott és dokumentált kivitelt (szín, karosszéria, motor, ülések, szélvédő, stb…) jelent. Ennek ellenőrzésére a járművön több helyen, több fajta technológiai, technikai azonosító “jegy” található, amelyek megléte és változatlansága igazolja az eredetiség állapotot. Különböző nagyobb javítások, összeépítések, fődarab cserék során ez az állapot megváltozik, amely a jármű bizonytalan eredetiség, esetenként az eltérés függvényében tudatos manipulálására (pl. lopott gépkocsik tisztára mosása) utal. Az utóbbi esetben a eredetiségvizsgáló állomásnak jelentési kötelezettsége van a hatóság felé.

Az eredetiség vizsgálat a Nemzeti Közlekedési Hatóság által előírt és ellenőrzött gépjárműszakértői tevékenység, amelynek ügyvitelét, adminisztrációját egyértelmű szabályok rögzítik. 2004. július 1-ét követően bármely természetes személy kérheti az eredetiségvizsgálatot.

Tovább az oldalra

Amennyiben autójának eredetiségvizsgálatát nálunk végezteti el a következő költségekkel számolhat.

 

Eredetiségvizsgálat árak: hengerűrtartalom/súly hengerűrtartalom/súly hengerűrtartalom/súly
Személygépkocsik 0 – 1400 ccm – 17 000 forint 1401 – 2000 ccm – 18500 forint 2001 ccm felett – 20 000
forint
Motorkerékpárok 0 – 500 ccm – 15 500 forint 501 ccm felett – 17 000 forint
Haszongépjárművek 0 – 3500 kg – 20 000 forint 3500 – 7500 kg – 21 000 forint 7500 kg felett – 22 000 forint
Utánfutók, pótkocsik, lakókocsik 0 – 750 kg – 16 000 forint 750 kg felett – 17 500 forint felépítménnyel – 19 000 forint
Autóbuszok 20 főig – 21 000 forint 20 fő felett – 22 000 forint
mezőgazdasági vontatók, lassú járművek egységesen – 20 000 forint
Négykerekű segédmotorok egységesen – 14 000 forint