Karbantartás – mert kell egy gondos szerviz!

Autó szerelés és általános szerviz márkafüggetlenül. Ugye nem szeretné, hogyha egy tárgyalásra sietve, munkába menet vagy külföldi utazása során a gépkocsi váratlanul megállna, ezzel keresztül húzva a tervezett programját! Érdemes időnként konkrét probléma nélkül is elvinni az autót szakemberhez.

A gépkocsi folyamatos biztonságos üzemeltetése érdekében, érdemes a szervizintervallumok között is beugrani egy gyors átnézésre. Kifejezetten ajánlott nagyobb utazások előtt, kisebb-nagyobb “padkázások”, “kátyúk” után, esetleg rendellenes-, zajok, viselkedés esetén is. A legtöbb komolyabb lerobbanást okozó hiba feltárható, ha figyelnek rá. Egy tapasztalt szerelő, már a hiba megjelenése előtt is, sok esetben megtalálja az árulkodó jelekből, hogy mire érdemes figyelni. Mely alkatrészek mutatják az elhasználódás jeleit. Egy időben észrevett hiba előzmény, rengeteg kellemetlen órától, naptól és sokkal költségesebb javítástól kíméli meg.

Karbantartások közé tartozik a kötelező szerviz, amelyet a gépkocsiknál átlagosan típustól függően 10-15.000 kilométerenként vagy legalább évente el kell végeztetni.

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

Autószerelés, általános szerviz

A leggyakoribb esetben ez a szerviz az alábbiakra tér ki:

Az elvégzett szervizeket természetesen a gépkocsi szervizkönyvében is szerepeltetjük, (digitális szervizkönyvébe nem tudunk rögzíteni) ezért az eladáskor a gépkocsi a vezetett szervizkönyv miatt eladhatóbb. A szervizeket saját rendszerünkben is nyilvántartjuk, így a gépkocsi korábbi szervizei könnyen visszakereshetők.

Karbantartás 10-15.000 kilométerenként

– Olajcsere (olaj + olajszűrő)
– levegő szűrő csere
– pollenszűrő csere
– fékek ellenőrzése: fékfolyadék, féktárcsák és fékbetétek ellenőrzése
– lengéscsillapító ellenőrzése
– alváz ellenőrzése
– motortér ellenőrzése
– (télen fagyálló ellenőrzése)
– váltó ellenőrzése
– fényszórók ellenőrzése
– gumik állapotának és kopás felületének az ellenőrzése, centrírozás, légnyomás ellenőrzés
– ablakmosó folyadék utántöltése
– ablaktörlő lapátok ellenőrzése
– akkumulátor ellenőrzése

Karbantartás 60.000 kilométerenként

– bordás-ékszíj cseréje
– gyertyák cseréje

Link: Eredetvizsgáról bővebben