Vizsgáztatás

Vizsgára felkészítés, zöldkártya

Vizsgáztatás minden típusú gépjárművekre.

Szervizünk vállalja a műszaki vizsgára való felkészítést valamint a vizsgáztatást. A balesetmentes közlekedés feltétele, hogy csak megfelelő műszaki állapotú járművek vegyenek részt a forgalomban.

Előzetes bejelentkezés alapján minden napra vállalunk vizsgáztatást. A felkészítés és a vizsgáztatás minden autótípusra vonatkozik.

Az átvizsgálás tartalma:

Fékrendszer
Futómű
Lengéscsillapító
Gumiabroncs
Motortér
Kipufogórendszer
Utastér
Világítás

2010-től új műszaki vizsga szabályok!

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény módosítása értelmében 2010. január 1-től a járművek környezetvédelmi megfelelőségét a forgalomba helyezés előtti, illetve időszakos műszaki vizsgálat keretében kell elvégezni.

Ez azt jelenti, hogy 2010. január 1-vel megszűnik a környezetvédelmi igazolólap és annak érvényessége. A gépjárművek környezetvédelmi ellenőrzését az időszakos vizsgálat határidejéhez igazodva kell elvégezni. Lássunk néhány példát:

– Műszaki érvényesség 2011. március, környezetvédelmi igazolólap érvényessége 2010. január -> a környezetvédelmi ellenőrzést csak 2011. márciusában kell elvégezni.
– Műszaki érvényesség 2010. január, környezetvédelmi igazolólap érvényessége 2010. december -> a környezetvédelmi ellenőrzést 2010. januárjában kell elvégezni.
– Műszaki vizsga 2009.decemberben megtörtént, annak érvényessége 2011. december, környezetvédelmi igazolólap érvényessége 2010. január -> a környezetvédelmi ellenőrzést csak 2011. decemberben a műszaki vizsgával együtt kell elvégezni.

Fontos: a környezetvédelmi mérés érvényességi ideje (időbeli hatálya) a műszaki vizsga érvényességgel megegyezik azoknál a járműveknél, amelyeknél a műszaki vizsgára 2010. január 1 után került sor.

Link: Internetes adatszolgáltatásról

vizsgaztatás

BELGIUM ILLUSTRATIONS CAR INSPECTION

muszaki-vizsga-felkeszites